U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Van: Time Management

Via: Aandacht management

naar: Geluk

Workshop 'Aandacht Management'

 

Op deze pagina vindt u meer informatie over de workshop 'Aandacht Management'.

In deze leuke, korte en effectieve in house workshop leren de deelnemers om hun hersenen goed te gebruiken. 

Industriële tijdperk

Onze klassieke werkwijze waarbij we zo gefocust mogelijk de hele dag met volle aandacht willen werken, leidt tot veel spanning. Met stress, werkdruk, burn-out en depressieve gevoelens tot gevolg. Deze manier van zo efficiënt mogelijk willen werken stamt uit het industriële tijdperk. Acht uur lang fysieke arbeid, dat is misschien haalbaar. Acht uur lang gefocust werken, dag in dag uit, zal ons brein uitputten. Van de mensen die in de WIA komen heeft nu al meer dan 50% psychische, vaak spanning gerelateerde, klachten. 

Informatie tijdperk 

We leven in het informatietijdperk. En daar hoort een andere manier van werken bij. Hoe gebruik je je brein zo goed mogelijk? Er is inmiddels veel wetenschappelijk onderzoek naar de werking van ons brein. En als we blijven werken zoals we dat in het industriële tijdperk deden, dan blijft de onvrede, het gevoel van werkdruk en de psychische klachten. 

Hoe dan wel? 

In  zijn boek 'minder focus, meer effect' geeft Srini Pillay een aantal handvatten hoe je breinvriendelijk kunt werken. Focussen en op tijd ontfocussen. Een goed ritme van focussen en ontfocussen levert een hogere productiviteit, creativiteit en zelfs een geluksgevoel.

Maar hoe doe je dat, focussen en ontfocussen? 

Tips

Wat moet je doen om geconcentreerd met aandacht lang door te werken? En hoe kun je ontfocussen zodat je brein herstelt en er ruimte komt voor de associatieve creatieve processen? In deze workshop gaat u het ontdekken.

 

Contact >>